Великодня корзинка: Майстер клас / Easter Sweet Candy Box DIY

Мої вітання в ці чудові передсвяткові дні!
Якщо ви вже дім прибрали, пасок напекли, то ще маєте час пошити ось такого декоративного кошика :) Скажу чесно, що найважче тут пришити бейку, бо її тут чимало. З майстер класом можете ознайомитися в блозі Аґрафки або дочитавши публікацію до кінця. 


..на створення таких дещо незвичних цукерниць мене надихають роботи в техніці картонаж, але, як не дивно, може звучати від людини, яка створює фотоальбоми, картон і папір мене лякає)) тому шукаю способи створення таких речей з тканини і матеріалів, які її доповнюють


..ще однією складністю в роботі було те, що вона мала пасувати до чайного набору, який робила минулого року - цукерниці та підставки під гаряче, тобто знайти таку ж тканину, чи принаймні підібрати схожу


..на щастя знайшла в своїх хом'ячих запасах залишки основної червоної, а от внутрішню вже підбирала з того, що мала..дякую хом'яку став у нагоді :)))


..кожну частину ущільнювала спеціальним матеріалом, чесно не знаю як точно він називається, бо виробник чи то Китай чи Корея


..але він чудово тримає форму, а якщо його попрасувати, то навіть можна свормувати потрібну форму


..насправді, шити цю козинку було одне задоволення, оскільки вже мала схожий досвід з новорічною цукерницею, яку можете перглянути ось за цим посиланням 


..та й форма тут все ж простіша, ніж цукерниця у вигляді гексигона


..а тепер до самого майстер класу

1. Вирізуємо дно корзинки з ущільнювача точно по необхідним розмірам. Для цього достатньо вирізати прямокутник потрібного розміру і заокруглити кути. Та два відрізи тканини більших на 2 см відносно розмірів дна. За допомогою павутинки (якщо ущільнювач немає клейкого шару) приклеюємо до основи тканини. 


2. Складаємо сандвіч та прошиваємо точно по контуру ущільнювача залишаючи не прошитим частину позначену на фото синіми лініями. Через неї ми вивертаємо нашу заготовку.


3. Залишки обрізаємо, на кутах необхідно зробити надрізи, щоб вивертати було легше, а виріб мав гарний вигляд. 


4. Вивертаємо наше дно. Прасуємо, зашиваємо отвір потаємним швом. За бажанням можна додатково прошити основу. 


5. Вирізуємо тканину для бокової частини. Висота моєї корзинки 7,5 см, тому сам відріз має бути на 1 см більше. Якщо необхідного відрізу у вас немає, то частини можна просто зшити як я.


6. До однієї сторони приклеюємо ущільнювач


7. Знову складаємо наш бутерброд і прошиваємо. Прошити потрібно нижню частину боковини, оскільки верх буде оброблений косою бейкою. 


8Підрізаємо зайве. Я використала фестонні ножиці.


9. Якщо бажаєте прошити бокову частину цікавим швом, то це потрібно зробити на цьому етапі. Я зробила звичайні вертикальні лінії. З’єднуємо наші кінці в замок. Як зробити такий замок можна розглянути в попередньому майстер класі. 


10. Якщо хочете прикрасити дно помпонами, то спочатку зафіксуйте їх за допомогою клею для тканини та голочок, а потім пришийте до основи. 



11. Верхню частину боковини оброблюємо косою бейкою


12Тепер можна з’єднати дно з боковою частиною 


13. Ширина мого тримача для корзинки 3,5 см. Вирізуємо ущільнювач і тканину точно таких розмірів як вам потрібно, без припусків. Ущільнювач приклеюємо до тканини за допомогою клеєної павутинки 


14Вирізуємо косу бейку необхідної довжини та обшиваємо ручку.


15Коли все готово фіксуємо тримач до основи корзинки. Якщо бажаєте, щоб ручка була рухомою, то можете використати для цього ґудзики, тоді ручку можна буде підіймати і опускати за бажанням.


Коментарі

  1. Получилась шикарная вещица!!! Анют, твое мастерство растет с каждой работой!!! посмеялась про папір і картон, конечно :)))))) Неожиданно! :)))
    А паски ты пекла? Выглядят так аппетитно!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ..щось з коментами у мене не склалося ))) то не паски були, то я кексів малих напекла :))) такий собі муляж для фото

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Суфлейний чорничний торт