Шоколадно-горіховий торт

Ще один рецепт в скарбричку моїх улюблених :) А головне готувати зовсім не важко!
Він нам так сподобався, що готували його двічі поспіль :)


Отже, готуємо шоколадний бісквіт.
Я використовувала ось цей рецепт з празького торту, тому просто його продублюю.

Складові бісквіту:
Яйця - 6 шт.
Цукор - 150 гр.
Пшеничне борошно - 115 гр.
Какао-порошок - 30 гр.
Сода гашена - 1 ч.л. (без вершечка)
Приготувння:
1. Розділяємо яйця на білки та жовтки
2. Жовтки збиваємо з половиною норми цукру в густу пишну масу
3. Білки збиваємо з другою половиною цукру в пишну піну.
4. Просіюємо борошно та какао, перемішуємо між собою.
5. Змішуємо акуратно між собою білки та жовтки, але без фанатизму.
6. Підмішуємо до яєчної маси борошно-какао у кілька етапів, кожного разу акуратно перемішуючи між собою.
7. А зараз додаємо соду гашену оцетом. Швиденько перемішуємо.
8. Випікаємо при температурі 170 градусів приблизно 30-40 хв до готовності.
Бісквіт виходить дуже смачний,збільшується в розмірі приблизно вдвічі, має чудову пористу структуру і що найголовніше він несухий! Випікаю у формі 20-22 см. Якщо у вас форма 24-26 см, то бісквіт вийде нижчий, тому можливо доведеться збільшити кількість інгредієнтів або спекти дві порції бісквіту, але це ви вже вирішуєте самі :)

Охолодити. Краще спекти на ніч і покласти його до холодильника, попередньо завернувши його в харчову плівку. Що це дає? Потім його краще розрізати і за цей час, проведений в холодильнику, він стає вологим, а тому я його нічим не змочую :)



Крем:
400 гр. масла, краще брати 82,5% жирності. У мене виходило навіть з 79% Яготинського.
1 б. згущеного молока ( мається на увазі банка залізна, стандартна, десь 340-380 гр., точно не пам'ятаю).
горіхи за смаком. Як на мене краще всього використовувати лісові, грецькі, або мигдаль..арахіс щось не долюблюю. Але це справа смаку. Просто пісмажте улюблені горіхи, охолодіть їх і додайте до крему.
Приготувння:
1. Згущене молоко я варю сама, готове не купую, все ж таки смак не той. Якщо варити будете самі, то це займе десь 2-2,5 години. Охолодіть, бо спробувавши відкрити варену згущенку може бути біда.
2. Масло має бути кімнатної температури, згущенка охолоджена.
3. Взибаємо масло кілька хвилин для пишності і поступово додаємо по кілька ложок згущенки.
4. Якщо бажаєте зробити декор з крему і дещо обмазати краї, то потрібно половину крему відкласти, а в іншу додати горіхи.



Збір торту:
1.Розрізаємо бісквіт на три частини.
2. Викладаємо 1 корж, намащуємо масляно-горіховим кремом. Кладемо другий корж і викладаємо другу частину крему і накриваємо третім коржем.
3. Обмащуємо боки і верх торту кремом без горіхів. 
4. Прикрашаємо торт на свій смак.

У мене декор з шоколадної помадки: 60-80 гр.вершків 33 %, 30 гр.цукру, 15 гр. какао порошку і 30 гр. масла. і нарізаний снікерс )))) Вершки можна замінити на сметану. Какао треба просіяти, змішати з цукром і гарно перемішати, щоб уникнути комочків. А потім вже додати вершків і поставити на вогонь. Варити постійно помішуючи на невеликому вогні до закіпання, додати масло і розмішати. Інколи я масла взагалі не додаю..і так все чудово :)


Всім смачного! якщо є питання, то залюбки відповім.
І пам'ятайте - я просто любитель, ділюсь рецептами за якими готую сама, атому на істину не претендую :)




Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Економічний підхід в становленні ціни на товари ручної роботи

Апельсиновий торт (Рецепт)

Фольгування в домашніх умовах

Суфлейний чорничний торт